
آزمون سراسری قضاوت سال 1395 در مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد
به گزارش معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، به اطلاع عموم متقاضیان ثبت نام در آزمون قضاوت سال 1395 می رساند؛ آزمون سراسری قضاوت در مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد. بر این اساس ثبت نام از داوطلبان در نیمه دوم تیرماه از طریق سایت سازمان سنجش و آموزش کشور به عمل خواهد آمد.
همچنین آزمون، طبق روال سال های گذشته دو مرحله ای (تستی و تشریحی) است و پذیرفته شدگان نهایی به مرحله مصاحبه علمی شفاهی راه می یابند. شرایط لازم برای ثبت نام و شرکت در آزمون و سایر جزئیات مربوط در اطلاعیه های بعدی خواهد آمد.
لازم به ذکر است این آزمون صرفاً ویژه داوطلبان با مدرک تحصیلی دانشگاهی است و لذا شرایط آزمون حوزوی و زمان برگزاری آن متعاقباً از طریق پرتال جامع معاونت منابع انسانی قوه قضاییه اطلاع رسانی خواهد شد.
دیدگاهها
----------------------------------------
سلام. طبق آیین نامه نخیر. اما زنگ بزنید بپرسید.
یکی از دوستان التماس دعا داشت گفت به نظر شما امسال جذب اختصاصی قضات وجود داره یا نه؟
اگر هست معمولاً چه تاریخی برگزار میشه
ممنونم بابت پاسخت
------------------------------
سلام. یله جذب دارند. با معاونت مربوطه در قوه قضاییه تماس بگیرید
www.islamquest.net/fa/archive/question/fa24151
باید به این جماعت احترام گذاشت که احترام به این جماعت باعث استوار شدن بنیانهای عدل تو جامعه میشه. ولی خوب به تعبیر یکی از دوستان این توجیه ها از علایم ظهوره.
راه روشنه ولی عده ای دارن به اصرار کج کج راه میرن و وانمود هم میکنند که دارن راست راست راه میرن. معید باشید
منصب قضاوت از مناصب جليله اي است كه از طرف خداي متعال ، براي پيغمبر (ع) و از طرف او براي ائمه معصومین و از طرف آنان براي فقيه جامع الشرايط و همچنین قضات ماذون در صورت عدم کفایت مجتهد جامع الشرايط ثابت شده است . قضاوت شان بزرگي دارد و تحقيقاً وارد شده است كه : قاضي به درستي در پرتگاه جهنم قرار گرفته است . و از اميرالمومنين ع است كه فرمود : اي شريح ، جايگاهي نشستهاي كه فقط پيغمبر يا وصي پيغمبر يا شقي در آنجا مينشيد و در روايتي است كه : كسي كه در دودرهم به غير آنچه كه خداي عزّوجلّ نازل فرموده حكم نمايد تحقيقاً كافر شده است و در روايت ديگري است كه : زبان قاضي بين دو جمره از آتش است تا اينكه بين مردم قضاوت كند ، پس يا در بهشت است و يا در آتش و روایات دیگر... با این حال این روایات در مقام خطیر بودن مقاومت و جایگاه قضاوت هستند نه این که هر کس در این جایگاه قرار گرفت اهل جهنم است و هیچ کدام از روایات چنین نگفته و الا باید گفت همه قضات در جمهوری اسلامی اهل جهنم هستند. شرع اسلام برای تصدی منصب قضاوت شرایطی را آورده هر کس که یقین کند که آن شرایط را دارا میباشد میتواند این تصدی را عهده دار شود. که مهمترین این شرایط عدالت و اجتهاد می باشد و نیازی به علم لدنی نیست.که البته به شرط اجتهاد در شرایط فعلی و با توجه به ماذون بودن قضات نیازی نیست. بنابراین اگر کسی چنین منصبی را با وجود داشتن شرایط عهده دار شود و از عهده آن برآید دلیلی بر عقوبت اخروی وجود ندارد.
در باب مثال این دوستمون هم بنده آخر بحث پوزش طلبیدم به خاطر بحث غیر علمی ولی از این دست افراد فراوان هستند که من باب شناخت واقعی تن به این کار ندادن (البته خوب مسلما افرادی هستند که به خاطر عدم علاقه تن به این کار ندادن). اما باید گفت اینجا اصلا بحث علاقه افراد به این سمت مطرح نیست. همونطور که حکومت بر جامعه اسلامی اختیار امام معصوم و جانشینان بر حق ایشونه، قضاوت هم همینطوره. خیلی حرفها اینجا میشه زد ولی من میگم نمیشه بگیم اقا چون شما بنا به شرایطت (داشتن نیازهای مالی، کمبود احساس تأیید شدن در اجتماع و رسیدن به اون بواسطه عهده دار شدن به این منصب و ...) علاقه داری به کار قضاوت بیا امتحان منصب بده. مسلما فاکتورهای بسیار مهم تری از صرف علاقه برای گزینش قضات وجود داره و خنده داره که بیایم به صرف علاقه افراد بسنده کنیم. رفیق بنده و امثال ایشون هم درک کردند این جایگاه و نرفتند (نه اینکه علاقه به پول و ... نداشته باشند).
بحث زیاده ولی خوب باید انسانها به این درک برسند که برخی جایگاهها فقط مسئولیت برای ادم داره اگر بخاد به نحو احسنت انجام بده. قضاوت هم از جمله این سمت هاست، لکن تو جامعه بی بروبگرد به سمت قضاوت به عنوان یک فرصت نگریسته میشه چون مزد، مزایا و پایگاه اجتماعیه خوبی داره (که البته باید هم همینجور باشه) نه یک تعهد و تکلیف مخلصانه.
ای کاش شرایط رو به نحوی تنظیم میکردند که هر کس به خودش اجازه فکر کردن به منصب قضاوت رو تو تخیلاتش نده چه برسه به اینکه عملا اقدام به چنین کاری کنه. من به همین قدر بسنده کنم که حقوق هیئت علمی دانشگاه برابری میکنه با حقوق یک قاضی. چرا باید یک شخص پس از ده سال(لااقل)مطالع ه تخصصی و تحصیل و پژوهش در دانشگاههای درجه یک، بتونه استاد یک دانشگاه بشه ولی قضاوت که این همه در بابش حدیث و امر و نهی فقهی داریم به صرف یک لیسانس افراد (اون هم از هر دانشگاهی) بسنده کنیم و بگیم دوستان متمایل به این سمت توجه داشته باشند که اواسط تیرماه ثبت نام این ازمونه و شصت تومان هم هزینه ثبت نامشه؟؟؟؟!!!!!
آيا عامه مردم هم به چند گروه تقسيم نميشن كه فقط مومنين به بهشت مي رن.
اگر كسي با 8 تا مقاله نمي ره سمت قضاوت مثل خيلي از اساتيد بزرگوار دلايل متفاوتي مي تونه داشته باشه كه مهمترينش عدم علاقه به منصب قضا يا علاقه به كارهاي مطالعاتي است. ما نميتونيم چون 4 نفر دوست ندارن قضاوت كنن حكم كلي بديم.
تالي فاسد اين استدلالات به نظر بنده آشكاره. انشالله پيروز و موفق باشيد.
جواب سوالاتت رو به ترتیب میدم، خوب گوش کن
1- احتمالا فقه خونده ای.در بسیاری از کتابهای فقهی از جمله تحریر و لمعه در باب قضاوت گفتند کار امام معصومه. دقت کن خوب. میگن کار معصومه. در نبود ایشون تکلیف به گردن فقیه جامع الشرایط میوفته. این برمیگرده به تقوای امام معصوم و فقیه جامع الشرایط. اگر تو عمرت تا الان به تعداد انگشتهای دستت گناه کبیره نکردی برو امتحان قضاوت بده انشالله قبول بشی.
2- مبحث قضاوت مبحثیه که علاوه بر علم بسیار زیاد دنیوی، نیاز به علم لدنی هم داره، چیزی که به پاکان و مخلصان درگاهش من جمله فقها و امام معصوم داده شده. تونستی از فردای خودت آگاه بشی که آیا زنده ای یا خواهی مرد برو امتحان قضاوت بده انشالله قبول بشی.
از حدیث گفتی. شما برو رجوع کن به اون حدیث و خوب مطالعش کن، بنا به نظر امام صادق رییس مکتب جعفری، از بین چهار قسم قاضی سه قسم مستقیما میرن جهنم و همونجا ماندگار خواهند بود. قسم اول کسیه که به ظلم حکم میکنه و میدونه که ظلم کرده، اظهر من الشمسه ایشون جاش کجاست. قسم دوم کسیه که به ظلم حکم کرده و فکر میکنه به عدل حکم داده(فکر نمیکنه به ظلم حکم داده) ایشون هم به تبع قاضی اول جاشون جهنمه. قسم سوم قاضی است که به عدل حکم کرده ولی بنا به شانس و نه از روی آگاهی و علم متقن، ایشون هم علی رغم اینکه به عدل حکم دادن باز هم جاشون جهنمه. قسم چهار بهشتین که از روی علم کامل حکم عادلانه میدن و میدونن هم که حکمشون صحیحه. حدیث به طور مطلق و در پاسخ به سوال یکی از محبین امام بیان شده و هیچ تخصیصی به این حدیث وارد نشده. پس بی برو برگرد حکم کلی و عامه. از قاضی شدن اشخاص فاقد صلاحیت گفتی من دوستم از ترس بیکاری و شکم گشنه رفت قاضی شد. داماد عموم وکیل بود کارش کساد بود رفت قاضی شد. یکی دیگه از رفیقان که دانشجوی دوره دکتراست و خدمت نره به بهای خدمت نرفتن میخاد امسال امتحان قضاوت بده. دوست دیگرم وکیل بود به هزار شگرد ..... رو تو مسائل دور میداد الان قاضی شده. این از دوستان و اشنایان بنده که قاضی شدن. اما دوستانی دارم که مسلما اقای صفایی اینان رو میشناسه. یکیشون علم و تقوا ازش میباره. جوان بیست و هفت هشت سالست ولی کتاب تخصصی و هشت تا مقاله پژوهشی داره. دانشجوی دکتراست و تو دانشگاه ملی داره تدریس میکنه. اصلا فکر قضاوت هم به کلش نزده، چون خوب درک کرده منصب قضاوت چیه و جایگاه قاضی کجاست.
عذر میخام بحث غیر علمی شد ولی میخام بگم شما به فکر اخرت خودت باش. واجب کفاییه درست اما برای خوبان و عالمان جامعه. در اخر گفتی در هر کاری اشتباه هست رجوع کن به بند 2 و 3 فرمایش امام معصومت که الان نقلش کردم. پسر خوب قضاوت جای اشتباه کردن من و تو نیست که اگر باشه نمیسپاردنش به امام معصوم و فقیه جامع الشرایط.
از اجر اخروی گفتی، شیخ طوسی در کتاب مبسوطش در باب اجر قاضیان فرموده «....و خدا ارحم اراحمینه». برو مطالعه کن. با کوچکترین سرچ مستندات گفته های من رو میتونی پیدا کنی و هر جا را نتونستی بگو خودم برات پیدا کنم و دو دستی تقدیمت کنم.
در اخر هم سپاسگذارم از دوست خوبم اقا محمد که نقل کردند لیس الانسان الا ما سعی/// جالب اینجاست که ادم با تلاش و کوشش خودش جهنمی میشه. یاعلی
راجع به تصدي امرخطير قضا لطفا و خواهشا دقت كنيد
و به چند سوال پاسخ دهيد:
1- آيا حضور قاضي در جامعه ضرورت دارد؟
2- اگر ضرورت دارد و شخصي صلاحيت لازم را در خود ببيند آيا با دستمايه قرار دادن يك حديث كه شايد مربوط به يك قضيه خاص هم بوده ،زمينه براي حضور اشخاص فاقد صلاحيت فراهم نمي شود؟
3- اشتباه در هر كاري وجود دارد و به دوستان توصيه ميكنم خواهشا به اين حديث استناد نكنيد .تصدي به امر قضا واجب كفايي است و اجر اخروي هم دارد.
--------------------
سلام. طاعات شما هم قبول حق.
نخیر. باید در حوزه ای مقاله بنویسید که حرف جدیدی برای گفتن داشته باشید. البته برای شروع کار ابتدا با یکی از استادان دانشکده تان حضوری صحبت کنید. این قسمت را هم مطالعه کنید:
applyabroad.org/.../...
------------------------------
سلام. درآمد آن به مرور افزایش پیدا می کند. حدود 3 میلیون تومان
فشار کاری بسیار بالا، درگیری با ارباب رجوع و ... را که بهتر می دانید. همچنین قاضی مجبور است در فیلد خاصی کار کند. اما وکیل می تواند در پرونده های مورد نظر خودش ورود پیدا کند.
بنده که هیچکدام را انتخاب نمی کنم. اما فکر می کنم وکالت شغل راحت تری هست. هرچند، شأن شغل وکالت این روزها تنزل یافته است.
---------------------------------------
سلام. شما حتما در آزمون آزمایشی یکی از موسسات شرکت کنید و با برنامه پیش بروید. آزمون قضاوت، نص محور هست(نسبت به ارشد) فلذا تسلط بر نظرم کنونی مهم است. فکر میکنم، مطالعه جزوه دکتر شهبازی+ نظم استاد کاتوزیان کفایت می کند. ابتدا آن مطلب را از جوزه بخوانید، سپس از نظم، سپس تست ان را از کتاب دکتر شهبازی بزنید. البته اگر فرصت دارید، دوره مقدماتی عقود معین 1 و 2 و اعمال حقوقی در پیشرفت شما تأثیر زیادی خواهد داشت.
-----------------------------
سلام. قاعدتا مشکلی پیش نخواهد آمد
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا