
قوانین
قوانین مختلف در این بخش قرار می گیرند.
سیاستهای کلی نظام قانونگذاری
شماره۱۰۰/۹۳۷۹۳/۹۰۰۰ ۹/۷/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر نامه شماره ۳۸۱۲۹/۱ مورخ ۶/۷/۱۳۹۸ در خصوص سیاستهای کلی نظام قانونگذاری مصوب مقام معظم رهبری مدظلهالعالی جهت درج در روزنامه رسمی بهپیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ دکتر محسن محدث
شماره۳۸۱۲۹/۱ ۶/۷/۱۳۹۸
جناب حجتالسلام والمسلمین آقای رئیسی (دا مة توفیقه)
ریاست محترم قوه قضاییه
به پیوست نسخهای از سیاستهای کلی نظام قانونگذاری مصوّب مقام معظم رهبری مدظلهالعالی که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام در سه صفحه تنظیم شده است، برای اقدام مقتضی ایفاد میگردد.
با توجه به اهمیّت موضوع، معظمله در حاشیه صفحه اوّل این سیاستها، مرقوم فرمودند:
«بسمهتعالی
ـ سیاستها به قوای سهگانه ابلاغ شود.
ـ سه قوه موظفند اقدامات را زمانبندی و پیشرفتها را گزارش نمایند.»
رئیس دفتر مقام معظم رهبری ـ محمّدی گلپایگانی
سیاستهای کلی نظام قانونگذاری۱ـ توجه به موازین شرع به عنوان اصلیترین منشاء قانونگذاری در تنظیم و تصویب طرحها و لوایح قانونی.
۲ـ ارزیابی و پالایش قوانین و مقررات موجود کشور از حیث مغایرت با موازین شرعی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد ساز و کار لازم برای تضمین اصل چهارم قانون اساسی.
۳ـ تعیین ساز و کار مناسب برای عدم مغایرت مقررات با قانون اساسی.
۴ـ نظارت بر عدم مغایرت یا انطباق قوانین با سیاستهای کلی نظام با همکاری شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب قوانین لازم برای تحقق هر یک از سیاستهای کلی نظام.
۵ ـ تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات با ارائه تعریف روشن و مشخص از «قانون»، «آییننامه، تصویبنامه و بخشنامه موضوع اصل ۱۳۸»، «قانون آزمایشی و اساسنامه موضوع اصل ۸۵» ، «برنامه و خطمشی دولت و تصمیمات موضوع اصل ۱۳۴»، «آراء وحدت رویه و ضوابط موضوع اصل ۱۶۱» و سایر مقررات و همچنین طبقهبندی و تعیین هرم سیاستها، قوانین و مقررات کشور براساس نص یا تفسیر اصول قانون اساسی حسب مورد، از طریق مجلس شورای اسلامی.
۶ ـ تعیین حدود اختیارات مجلس در اصلاح لوایح با رعایت اهداف لایحه.
۷ـ تعیین محدوده اختیار مجلس در تصویب ساختار و مفاد بودجه سالانه کل کشور (پیشبینی درآمدها، هدفگذاریها، موارد هزینه و...) با تصویب قانون لازم و اصلاح آییننامه داخلی مجلس.
۸ ـ تعیین وظایف دولت و مجلس در مورد تعداد وزرا و وظایف و اختیارات آنان، وظایف قانونی رئیسجمهور موضوع اصل ۶۰ و ۱۲۴ قانون اساسی و هرگونه ادغام، الحاق، انتزاع و ایجاد سازمانهای اداری، از طریق تصویب قانون.
۹ـ رعایت اصول قانونگذاری و قانوننویسی و تعیین ساز و کار برای انطباق لوایح و طرحهای قانونی با تاکید بر:
ـ قابل اجرا بودن قانون و قابل سنجش بودن اجرای آن.
ـ معطوف بودن به نیازهای واقعی.
ـ شفافیت و عدم ابهام.
ـ استحکام در ادبیات و اصطلاحات حقوقی.
ـ بیان شناسه تخصصی هریک از لوایح و طرحهای قانونی و علت پیشنهاد آن.
ـ ابتناء بر نظرات کارشناسی و ارزیابی تأثیر اجرای قانون.
ـ ثبات، نگاه بلند مدت و ملی.
ـ انسجام قوانین و عدم تغییر یا اصلاح ضمنی آنها بدون ذکر شناسه تخصصی.
ـ جلب مشارکت حداکثری مردم، ذینفعان و نهادهای قانونی مردمنهاد تخصصی و صنفی در فرآیند قانونگذاری.
ـ عدالت محوری در قوانین و اجتناب از تبعیض ناروا، عمومی بودن قانون و شمول و جامعیت آن و حتیالامکان پرهیز از استثناهای قانونی.
۱۰ـ تعیین عناوین قوانین جامع، تبویب، تنقیح و تعیین شناسه قوانین موجود کشور در طول برنامه ششم توسعه.
۱۱ـ تعیین ساز و کاری از سوی مجلس شورای اسلامی برای تشخیص قابلیت طرح در مجلس (موضوع اصل ۷۵ قانون اساسی) قبل از طرح و اعلام وصول.
۱۲ـ ضابطهمندسازی و تعیین نصاب بالا برای ارجاع به مجمع تشخیص مصلحت نظام در موارد تعارض مصوبه مجلس با نظر شورای نگهبان.
۱۳ـ بازنگری در مصوباتی که براساس مصلحت در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است از حیث تعیین دوره اعتبار مصلحت.
۱۴ـ رعایت صلاحیت ذاتی قوای سهگانه در قوانین مربوط به تشکیل نهادهایی از قبیل شوراهای عالی؛ بازنگری در قوانین موجود این نهادها؛ پیشبینی ساز و کار کارآمد قانونی لازم برای تضمین عدم مغایرت مصوبات آنها با قوانین عادی.
۱۵ـ تعیین اولویتهای قانونگذاری با محوریت: گرهگشایی از امور اجرایی کشور، اصول اجرانشده قانون اساسی، سند چشمانداز، سیاستهای کلی نظام، برنامه پنج ساله توسعه و مطالبات رهبری.
۱۶ـ رعایت تدابیر فرماندهی کل نیروهای مسلح در قانونگذاری برای نیروهای مسلح.
۱۷ـ ترویج و نهادینهسازی فرهنگ رعایت، تمکین و احترام به قانون و تبدیل آن به یک مطالبه عمومی
اضافه کردن دیدگاه جدید
دستورالعمل تشکیل پرونده شخصیت متهم-1398
شماره۱۰۰/ /۹۰۰۰ ۲۶/۶/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر بخشنامه شماره ۱۰۰/۸۲۹۰۲/۹۰۰۰ مورخ ۲۶/۶/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه درخصوص «تشکیل پرونده شخصیت متهم» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ محسن محدث
شماره۱۰۰/۸۲۹۰۲/۹۰۰۰ ۲۶/۶/۱۳۹۸
دستورالعمل تشکیل پرونده شخصیت متهم
با عنایت به مواد ۲۰۳ و ۲۸۶ قانون آیین دادرسی کیفری و نظر به اهمیت شناخت ابعاد شخصیتی و وضعیت فردی، خانوادگی و اجتماعی متهمان، بهویژه اطفال و نوجوانان و کاربرد اطلاعات شخصیتی آنان در فرایند رسیدگی قضایی اعم از تحقیقات مقدماتی، دادرسی، صدور و اجرای حکم و تأثیر آن بر اتخاذ تصمیمات قضایی و اجرای عدالت کیفری، "دستورالعمل تشکیل پرونده شخصیت متهم" به شرح مواد آتی است.
اصلاح آییننامه اجرایی شیوه نگهداری اموال توقیفشده - 1398
شماره۱۰۰/۷۰۱۱۳/۹۰۰۰ ۶/۶/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر اصلاحیه آییننامه اجرایی شماره ۱۰۰/۶۹۸۷۴/۹۰۰۰ مورخ ۶/۶/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «شیوه نگهداری اموال توقیفشده» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ دکتر محسن محدث
شماره۱۰۰/۶۹۸۷۴/۹۰۰۰ ۶/۶/۱۳۹۸
اصلاح آییننامه اجرایی شیوه نگهداری اموال توقیفشده
در اجرای تبصره ماده ۱۴۷ قانون آیین دادرسی کیفری، مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی و بنا به پیشنهاد وزیر دادگستری، بند۱ ماده۳ «آییننامه اجرایی شیوه نگهداری اموال توقیفشده»، به شرح زیر اصلاح میشود:
«۱ـ انواع سلاح جنگی، مهمات، تجهیزات، مواد محترقه و مواد منفجره خطرساز که سریعالاشتعال یا سریعالانفجار باشد و همچنین مواد شیمیایی بلافاصله پس از کشف از سوی ضابطان، با دستور مقام قضایی، به طور موقت به نماینده معاونت آماد و پشتیبانی ردههای ناجا تحویل تا در راستای ماده ۱۸ قانون مجازات قاچاق سلاح و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز در اختیار نماینده ذیربط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار دهد.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلف است اقلام مکشوفه را تا زمان صدور حکم قطعی در شرایط مناسب نگهداری و از هرگونه دخل و تصرف در آنها بدون هماهنگی با مقام قضایی خودداری نماید.»
رئیس قوه قضاییه ـ سیدابراهیم رئیسی
دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها- شهرویر 1398
شماره۱۰۰/۷۰۰۹۶/۹۰۰۰ ۶/۶/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر دستورالعمل شماره ۱۰۰/۶۹۸۵۵/۹۰۰۰ مورخ ۶/۶/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ دکتر محسن محدث
آییننامه اجرایی احراز عنوان ضابط دادگستری 1398
شماره۱۰۰/۷۰۱۴۵/۹۰۰۰ ۶/۶/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر آییننامه اجرایی شماره ۱۰۰/۶۹۸۸۲/۹۰۰۰ مورخ ۶/۶/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «احراز عنوان ضابط دادگستری» جهت درج در روزنامه رسمی بهپیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ دکتر محسن محدث
شماره۱۰۰/۶۹۸۸۲/۹۰۰۰ ۶/۶/۱۳۹۸
آییننامه اجرایی احراز عنوان ضابط دادگستریدر اجرای تبصره ۲ ماده ۳۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و اصلاحیه آن و به پیشنهاد وزیر دادگستری، «آییننامه اجرایی احراز عنوان ضابط دادگستری» بهشرح مواد آتی است:
آییننامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی
شماره۶۶۶۱۲/ت۵۵۶۸۶هـ ۳۰/۵/۱۳۹۸
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
وزارت دادگستری
هیأت وزیران در جلسه ۲۳/۵/۱۳۹۸ به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری وزارت دادگستری و به استـناد تبصره (۱۰) ماده واحده قـانون پیشـگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی ـ مصوب ۱۳۹۶ـ ، آییننامه اجرایی قانون یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
بخشنامه قوه قضاییه در خصوص نحوه احضار اشخاص حقوقی
شماره ۱۰۰/۷۷۸۰۹/۹۰۰۰ ۱۷/۶/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
با احترام تصویر بخشنامه شماره ۱۰۰/۷۷۵۲۹/۹۰۰۰ مورخ ۱۶/۶/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «نحوه احضار اشخاص حقوقی» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه ـ دکتر محسن محدث
شماره ۱۰۰/۷۷۵۲۹/۹۰۰۰ ۱۶/۶/۱۳۹۸
نحوه احضار اشخاص حقوقی
دادگستریهای سراسر کشور
نظر به اینکه در پارهای از پروندههای مطروحه مرتبط با اشخاص حقوقی به ویژه مراکز اقتصادی و تولیدی نظیر پروندههای مربوط به حوادث حین انجام کار، احضار مدیرعامل ممکن است در روند تولید و فعالیت اقتصادی بنگاه مربوط اثرات منفی داشته باشد لذا با عنایت به تأکیدات مقام معظم رهبری «مد ظلّه العالی» مبنی بر ضرورت حمایت از رونق تولید و تقویت اقتصاد کشور، به دادسراها و محاکم دادگستری ابلاغ میگردد: با عنایت به مفاد مواد ۶۸۸ و ۶۸۹ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۴/۱۲/۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در مورد پروندههای مرتبط با اشخاص حقوقی لازم است به جای احضار مدیرعامل با رعایت مقررات مربوط به احضار، به شخص حقوقی اخطار شود تا نماینده قانونی یا وکیل خود را معرفی نماید و با حضور نماینده شخص حقوقی تحقیقات مقدماتی برابر ضوابط صورت پذیرد و در ادامه چنانچه اتهام متوجه مدیرعامل باشد به گونهای که اقدامات قضایی موجب اخلال در روند تولید و اشتغال نگردد، رسیدگی قضایی انجام شود.
رئیس قوه قضائیه ـ سید ابراهیم رئیسی
دستورالعمل حفظ کرامت و ارزشهای انسانی در قوه قضاییه
شماره۱۰۰/۴۱۲۹۵/۹۰۰۰ ۲۵/۴/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر آییننامه شماره ۱۰۰/۴۱۱۲۸/۹۰۰۰ مورخ ۲۵/۴/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «حفظ کرامت و ارزشهای انسانی در قوه قضاییه» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه ـ دکتر محسن محدث
شماره۱۰۰/۴۱۱۲۸/۹۰۰۰ ۲۵/۴/۱۳۹۸
دستورالعمل حفظ کرامت و ارزشهای انسانی در قوه قضاییهبا عنایت به آموزههای دین مبین اسلام در پاسداشت کرامت انسان و با لحاظ حقوق ملت مقرر در فصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در راستای اجرایی نمودن بند یازدهم سیاستهای کلی قضایی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به تاریخ ۲/۹/۱۳۸۸ در خصوص «اتخاذ تدابیر لازم جهت کاهش فرآیند دادرسی و دستیابی سریع و آسان مردم به حقوق خود و بهرهمندی از حقوق شهروندی در مراجع قضایی» و با توجه به ماده۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۱۳۹۵ مبنی بر تکلیف قوه قضاییه به افزایش دقت و سرعت در ارائه خدمات قضایی، تحقق عدالت قضایی و احیای حقوق عامه، ارتقای کیفیت و کاهش اطاله دادرسی و ایجاد فرصت برابر برای دسترسی آحاد مردم به خدمات قضایی و در راستای حکم مقرر در ماده۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، مصوب ۱۳۸۶ مبنی بر تکلیف مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی به رعایت موازین اخلاق اسلامی و اداری و انجام وظایف به نحو احسن در راه خدمت به مردم و با در نظر گرفتن حقوق قانونی آنها و با هدف ارتقای شأن، منزلت و جایگاه کارکنان قضایی و اداری قوه قضاییه و بهبود سطح خدمات ارائه شده به آنان و با لحاظ قوانین و مقررات مرتبط نظیر قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی مصوب ۱۳۸۳و قانون نظارت بر رفتار قضات، مصوب ۱۳۹۰، «دستورالعمل حفظ کرامت و ارزشهای انسانی در قوه قضاییه» به شرح مواد آتی است:
آییننامه اجرایی شناسایی و توقیف اموال مدیون در اجرای مفاد اسناد رسمی
شماره۱۰۰/۴۱۹۴۳/۹۰۰۰ ۲۶/۴/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر آییننامه اجرایی شماره ۱۰۰/۴۱۸۱۵/۹۰۰۰ مورخ ۲۶/۴/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «شناسایی و توقیف اموال مدیون در اجرای مفاد اسناد رسمی» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه ـ محسن محدث
شماره۱۰۰/۴۱۸۱۵/۹۰۰۰ ۲۶/۴/۱۳۹۸
«آییننامه اجرایی شناسایی و توقیف اموال مدیون در اجرای مفاد اسناد رسمی »
در اجرای تبصره۱ بند ب ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنجساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۱۳۹۵، «آییننامه اجرایی شناسایی و توقیف اموال مدیون در اجرای مفاد اسناد رسمی» به شرح مواد آتی است.
ماده ۱ـ معانی اصطلاحات بکار رفته در این آییننامه به شرح زیر است:
دستورالعمل اجرایی اعلام بر خط ظرفیت پذیرش زندانیان به مقامات قضایی صلاحیتدار
شماره۱۰۰/۴۹۵۰۳/۹۰۰۰ ۷/۵/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رییس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر دستورالعمل اجرایی شماره ۱۰۰/۴۹۳۳۱/۹۰۰۰ مورخ ۷/۵/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص«اعلام برخط ظرفیت پذیرش زندانیان به مقامات قضایی صلاحیتدار» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه ـ دکتر محسن محدث
شماره۱۰۰/۴۹۳۳۱/۹۰۰۰ ۷/۵/۱۳۹۸
دستورالعمل اجرایی اعلام بر خط ظرفیت پذیرش زندانیان به مقامات قضایی صلاحیتداردر اجرای تبصره قسمت ۳ بند ت ماده ۱۱۳ قانون بر نامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، «دستورالعمل اجرایی اعلام بر خط ظرفیت پذیرش زندانیان به مقامات قضایی صلاحیتدار»، به شرح مواد آتی است.
ماده۱ـ معانی اصطلاحات بکار رفته در این دستورالعمل به شرح زیر است:
الف) قانون: قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوّب ۱۴/۱۲/۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی؛
ب) مؤسسه کیفری: واحدی است که در آن متهمان و محکومان از سوی مراجع صلاحیتدار قضایی یا سایر مراجع قانونی به منظور بازداشت، نگهداری و یا تحمل کیفر حبس با هدف بازپروری، حرفهآموزی و بازسازگاری اجتماعی معرفی میشوند که شامل زندان بسته، نیمهباز، بازداشتگاه، کانون اصلاح و تربیت، مرکز حرفهآموزی و اشتغال، مؤسسه کاردرمانی (اردوگاه) و مؤسسه صنعتی، خدماتی و کشاورزی میباشد.
پ) سازمان: سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور؛
ت) مرکز: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه؛
ث) ظرفیت اسمی (استاندارد): پذیرش زندانی براساس سرانه مصوب در مؤسسه کیفری که توسط سازمان تعیین و اعلام میگردد.
ج) ظرفیت اضطرار: پذیرش زندانی بیش از ظرفیت اسمی، حداکثر تا دو برابر آن؛
چ) ظرفیت غیرقابل قبول: پذیرش زندانی در مؤسسه کیفری مازاد بر ظرفیت اضطرار.
ماده۲ـ سازمان مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل وضعیت فعلی مؤسسات کیفری هر استان را براساس موجودی کل به همراه ظرفیتهای مذکور در ماده۱ و نیز فضای آزاد مؤسسات کیفری جهت پذیرش زندانیان را به صورت برخط و روزآمد با رعایت جهات امنیتی در اختیار رییس کل دادگستری هر استان و مرکز قرار دهد.
ماده۳ـ مرکز موظف است با همکاری سازمان و با رعایت جهات امنیتی نسبت بهایجاد شبکه ارتباطی اقدام و اطلاعات دریافتی را در اختیار مقامات قضایی صلاحیتدار قرار دهد.
ماده۴ـ میزان دسترسی مراجع صلاحیتدار قضایی به اطلاعات موضوع این دستورالعمل به شرح ذیل میباشد:
الف ـ معاون اوّل قوه قضاییه، دادستان کل کشور، دادستان انتظامی قضات و رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح یا نماینده آنان به تمامی اطلاعات کشور؛
ب ـ رییس کل دادگستری و دادستان مرکز استان به اطلاعات استان مربوط؛
پ ـ رییس حوزه قضایی، دادستان شهرستان، قضات شعب دادگاهها و دادسراها به اطلاعات مؤسسه کیفری که برابر مقررات زندانی معرفی مینمایند.
ماده۵ ـ قضات دادسراها و محاکم جز در موارد ضروری از صدور قرارهای تأمین منتهی به بازداشت و یا احکام حبس خودداری و از تأسیسهای کیفری، موضوع قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات اسلامی و دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها، مانند تعلیق تعقیب یا مجازات، تعویق صدور حکم، آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیکی، آزادی مشروط و مجازاتهای جایگزین حبس استفاده نمایند.
تبصره ـ رئیس کل دادگستری استان موظف است گزارش اقدامات انجام شده، موضوع این ماده را هر ۳ ماه یکبار به دادستان کل کشور و دادستان انتظامی قضات ارائه نمایند.
تبصره ـ رییس کل دادگستری استان موظف است گزارش اقدامات انجام شده، موضوع این ماده را هر ۳ ماه یکبار به دادستان کل کشور و دادستان انتظامی قضات ارائه نماید.
ماده۶ ـ دادستانی کل کشور و دادسرای انتظامی قضات به صورت مشترک عملکرد دادگستریهای سراسر کشور را ارزیابی نموده و با همکاری مرکز رتبهبندی تحلیلی هر یک از استانها را در مقاطع شش ماهه به معاون اول قوه قضاییه ارایه مینمایند.
ماده۷ـ این دستورالعمل در ۷ ماده و یک تبصره توسط سازمان با همکاری وزارت دادگستری تهیه و در تاریخ ۵/۵/۱۳۹۸ به تصویب رییس قوه قضاییه رسید و از تاریخ تصویب لازمالاجرا میباشد.
رییس قوه قضاییه ـ سیدابراهیم رئیسی
دستورالعمل تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی تهران
شماره۱۰۰/۵۸۱۴۳/۹۰۰۰ ۱۹/۵/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر دستورالعمل شماره ۱۰۰/۵۷۳۱۰/۹۰۰۰ مورخ ۱۹/۵/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «تشکیل مجتمع ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی تهران» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ دکتر محسن محدث
شماره۱۰۰/۵۷۳۱۰/۹۰۰۰ ۱۹/۵/۱۳۹۸
دستورالعمل تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی تهرانمقدمه:
به منظور انجام بهینه وظائف قوه قضائیه در مسائل اقتصادی جامعه، پیشگیری از وقوع مفاسد و جرائم اقتصادی، حمایت از سرمایهگذاری سالم، تدوین سیاست کیفری مناسب و بازدارنده، تهیه پیوستههای اطلاعرسانی متناسب، مبارزه و مقابله قاطع با مجاری فساد، تسریع در تعقیب ، تحقیق، رسیدگی، صدور حکم و اجرای احکام و در اجرای قانون مجازات اسلامی و مقررات آیین دادرسی کیفری، به ویژه ماده ۵۶۶ و تبصره آن، «دستورالعمل تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی تهران»، به شرح مواد آتی است.
ماده۱ـ اصطلاحات بکار رفته در این دستور العمل در معانی مشروح زیر میباشد:
الف) مجتمع: مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی تهران؛
ب) آییننامه: آییننامه اجرایی نحوه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، مصوب ۲۳/۸/۹۷ رییس قوه قضاییه؛
پ) شورا: شورای مشورتی و نظارتی مجتمع
ماده۲ـ اهداف و مأموریتهای مجتمع عبارتند از:
الف) پیشگیری از بروز جرائم و مفاسد اقتصادی؛
ب) همکاری با نهادهای ذیربط جهت اصلاح ساختارهای فسادزا و تحقق شفافیت در فعالیتهای اقتصادی؛
پ) ایجاد تمرکز و ساختار متناسب در دادگستری در جهت مبارزه با مفاسد و جرائم اقتصادی؛
ت) اتخاذ سیاست کیفری متناسب و برخوردار از سرعت، دقت و بازدارندگی در رسیدگی به جرائم اقتصادی؛
ث) ارتقاء کارآمدی و تقویت ارتباط و تعامل فیمابین مرجع قضایی و ضابطان در رسیدگی به پروندههای مربوط؛
ج) ایجاد زمینه برای اطلاعرسانی مناسب درجهت اقناع افکار عمومی.
بخشنامه شماره۱۰۰/۶۶۷۹۵/۹۰۰۰ ریاست محترم قوه قضاییه در خصوص فراهم کردن موجبات نظارت مؤثر بر کاهش تخلفات اداری
شماره۱۰۰/۶۷۵۲۸/۹۰۰۰ ۳/۶/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر بخشنامه شماره۱۰۰/۶۶۷۹۵/۹۰۰۰ مورخ ۳/۶/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضاییه در خصوص «فراهم کردن موجبات نظارت مؤثر بر کاهش تخلفات اداری» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ دکتر محسن محدث
شماره۱۰۰/۶۶۷۹۵/۹۰۰۰ ۳/۶/۱۳۹۸
بخشنامه قوه قضاییه در خصوص فراهم کردن موجبات نظارت مؤثر بر کاهش تخلفات اداری
رؤسای کل دادگستریهای سراسر کشوربه منظور فراهم کردن موجبات نظارت مؤثر بر کاهش تخلفات اداری و تسهیل و تسریع اعمال مجازاتهای اداری مقرر در بندهای (الف) و (ب) ماده۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری نسبت به کارمندان متخلف، به این وسیله اختیار اعمال تنبیهات مذکور در بندهای:
الف ـ (اخطار کتبی بدون درج در پرونده استخدامی)
ب ـ (توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی)
ماده مرقوم، به شخص رئیس کل داد گستری استان محول مینمایم تا در موارد مقتضی، به شرح مزبور عمل و اقدام نماید.
رئیس قوه قضاییه ـ سیدابراهیم رئیسی
تفاهم نامه همكاري قواي سه گانه در زمينه تنقيح قوانين كشور
تنقيح و تدوين قوانين، از اقدامات اساسي و راهبردي كشور و از ضرورتهاي عرصه سياستگذاري حقوقي محسوب ميشود كه علاوه بر ايجاد زمينههاي شفافيت، سلامت، ثبات و امنيت حقوقي، موجبات توسعه حقوقي و ارتقاي كارآمدي نظام را فراهم ميآورد. تنقيح و تدوين قوانين به عنوان امري ملي، نيازمند تعامل و اقدام مشترك قواي سهگانه است و عدم توجه به اين مهم، نه تنها اقدامات را از بايستههاي علمي و اجرايي دور ميسازد بلكه تبعات زيادي را متوجه حقوق و تكاليف شهروندان و نيز صلاحيتها و كارآمدي نهادهاي حاكميتي و دستگاههاي اجرايي ميسازد. تحقق تعاملات مثبت و موثر در زمينه تنقيح و تدوين قوانين، نيازمند ترسيم مسير علمي و كاربردي همكاري قواي كشور در اين خصوص، بهرهگيري از تمامي ظرفيتها و تجربيات موجود كشور، پرهيز از دوبارهكاري و اقدامات موازي و نهادينه شدن اين رويكرد در قالب پيشبيني سازوكارهاي مناسب حقوقي است. بر اين اساس، معاونت حقوقي رئيس جمهور، معاونت قوانين مجلس شوراي اسلامي و معاونت حقوقي قوه قضائيه در راستاي ايجاد و توسعه همكاريهاي هدفمند، مستمر و نهادينه، با رويكردي فرابخشي، دانشبنيان، قانونمدار، همهجانبهنگر، مبتني بر واقعيتها و در پرتو ظرفيتهاي قانون تدوين و تنقيح قوانين و مقررات كشور مصوب 1389 و اصلاحات بعدي آن، تفاهمنامه حاضر را امضاء و بر انجام آن تعهد ميكنند.
اول) موضوع تفاهمنامه:
ماده1- طرفهاي تفاهمنامه در راستاي تدوين اصول، ضوابط و فنون تنقيحي مشترك ميان قوا، همكاري مستمر و نظاممندي را در محورهاي زير به عمل ميآورند:
1- تدوين اصول، ضوابط و فنون تنقيح حين وضع ناظر بر تهيه پيشنهادهاي قانوني (تنقيح پيشيني)
2- تدوين اصول، ضوابط و فنون ناظر بر تنقيح قوانين (تنقيح پسيني)
3- لازمالاتباع كردن اصول، ضوابط و فنون تنقيحي مشترك با بهرهگيري از ظرفيتهاي تقنيني و مقررهگذاري
4- ايجاد زمينهها و بسترهاي اجرايي لازم جهت بكارگيري و اجراي اصول، ضوابط و فنون تنقيحي
ماده2- طرفهاي تفاهمنامه در راستاي تعيين چارچوبهاي موضوعي دستهبندي قوانين و مقررات، اقدامات مشترك زير را به عمل ميآورند:
1- تدوين ملاكها و شاخصهاي واحد در تعيين موضوعات (كدهاي) تنقيحي قوانين و مقررات و عناوين قوانين جامع و شيوه بازنگري در آنها
2- تعيين موضوعات (كدهاي) يكسان تنقيحي كشور و ارايه تعريف و تبيين مفهومي آنها و شيوه بازنگري در آن
3- تعيين عناوين قوانين جامع و ارايه تعريف و فصلبندي يكسان آنها و شيوه بازنگري در آن
4- لازمالاتباع كردن موضوعات (كدهاي) تنقيحي و عناوين قوانين جامع و تعاريف مربوط با بهرهگيري از ظرفيتهاي تقنيني و مقررهگذاري
ماده3- طرفهاي تفاهمنامه با همكاري يكديگر، فرايند اجرايي تنقيح قوانين و نحوه همكاري و هماهنگي قوا در انجام آن را تدوين مينمايند. اين فرايند، از جمله مشتمل بر موارد زير خواهد بود:
1- اولويتبندي موضوعات (كدهاي) تنقيحي از منظر انجام عمليات تنقيحي
2- تعامل و همكاري در تهيه لوايح و طرحهاي تنقيحي
3- تعامل و همكاري در تهيه پيوستهاي تنقيحي لوايح و طرحهاي قانوني
4- استفاده بهينه از منابع، امكانات، سامانهها و بسترهاي مكتوب و نرمافزاري موجود و پرهيز از فعاليتهاي موازي و دوبارهكاري
5- همكاري و اقدام مشترك در تهيه قوانين جامع
ماده4- طرفهاي تفاهمنامه در زمينه توسعه دانش و ادبيات تنقيحي كشور از روشهاي زير، با يكديگر تشريك مساعي و اقدام مينمايند:
1- راهبري يا انجام مطالعات و پژوهشهاي بنيادين، كاربردي و تطبيقي
2- بهرهبرداري از ظرفيتهاي آموزشي دانشگاههاي كشور از جمله ايجاد گرايشهاي حقوقي يا واحدهاي درسي مرتبط در دورههاي تحصيلات تكميلي
3- تعيين اولويتهاي پژوهشي و حمايت از تدوين رسالهها، پاياننامهها يا طرحهاي پژوهشي مرتبط در مراكز، موسسات و نهادهاي علمي، دانشگاهي و پژوهشي
4- برگزاري همايشها، نشستها و همانديشيهاي تخصصي
5- برگزاري دورهها و كارگاههاي آموزشي
6- انتشار نشريات علمي و تخصصي مرتبط و بهرهبرداري از ظرفيت نشريات موجود كشور
7- حمايت از انجمنهاي علمي مرتبط و استفاده از ظرفيت انجمنهاي علمي كشور
8- استفاده از ظرفيت صدا و سيما و ديگر رسانههاي ديداري و شنيداري و فضاي مجازي
دوم) تعهدات:
ماده5- طرفهاي تفاهمنامه بر انجام و رعايت موارد زير متعهد ميشوند:
1- ارايه حداكثر توان و تمام تلاش خود در جهت اجراي بهينه تفاهمنامه
2- معرفي سه نماينده توسط هر يك از معاونتها جهت تشكيل «كارگروه اجرايي تفاهمنامه» (موضوع ماده 6 )
3- ارايه گزارش اقدامات موضوع تفاهمنامه حاضر به ديگر طرفهاي تفاهمنامه در چارچوب شيوهنامه اجرايي
4- به رسميت شناختن و رعايت حقوق مادي و معنوي يكديگر در خصوص نتايج حاصل از فعاليتهاي مشترك
5- حفظ محرمانگي اطلاعات طبقهبنديشده هر يك از طرفهاي تفاهمنامه، عدم ارايه اطلاعات، مدارك و اسناد مربوط به اجراي موضوع اين تفاهمنامه و يا حاصل از اجراي آن به اشخاص ديگر مگر با كسب اجازه طرف ذيربط
سوم) شيوه اجرا و نظارت:
ماده6- اجراي تفاهمنامه و نظارت بر آن برعهده معاونتهاي امضاكننده متن حاضر است كه از طريق كارگروه اجرايي تفاهمنامه، مركب از سه نماينده معرفيشده از سوي هريك از آنان (جمعاً نه نفر) انجام ميپذيرد.
تبصره- كارگروه اجرايي تفاهمنامه ميتواند در راستاي اجراي مفاد تفاهمنامه، گروههاي تخصصي، تشكيل دهد.
ماده 7- كارگروه اجرايي تفاهمنامه موظف است حداكثر ظرف دو ماه پس از امضاي اين تفاهمنامه، شيوهنامه اجرايي آن (مشتمل بر ضوابط و تدابير اجرايي و عملياتي لازم براي تحقق حداكثري تفاهمنامه از حيث اولويتبندي اقدامات و محورهاي موضوع مواد 1 تا4 و زمانبندي آنها در قالب برنامه عملياتي نتيجه محور) را جهت تصويب به طرفهاي امضاكننده، ارايه نمايد. تصويب شيوهنامه اجرايي توسط طرفهاي تفاهمنامه حداكثر طي دو هفته به عمل ميآيد. هرگونه الحاق يا اصلاح شيوهنامه اجرايي به ترتيب مذكور خواهد بود.
ماده 8– آييننامه داخلي كارگروه اجرايي تفاهمنامه مشتمل بر نحوه تشكيل جلسات، آيين تصميمگيري، تشكيل گروههاي تخصصي و ساير موضوعات مربوط ظرف دو هفته از تاريخ امضاي تفاهمنامه از سوي كارگروه جهت تصويب به طرفهاي امضاكننده ارايه ميشود. تصويب آيين نامه داخلي توسط طرفهاي تفاهمنامه حداكثر طي يك هفته به عمل ميآيد.
ماده 9- كارگروه اجرايي تفاهمنامه هر سه ماه، گزارش عملكرد خود و گروههاي تخصصي را به طرفهاي امضاكننده ارايه ميدهد.
ماده 10- انجام امور دبيرخانهاي اين تفاهمنامه، بر عهده دبيرخانه شوراي عالي تنقيح قوانين است كه بدون ورود شكلي و ماهوي در امر تنقيح و تدوين قوانين و با حفظ صلاحيتها، اختيارات، انسجام و تماميت قواي ديگر، انجام ميشود. دبيرخانه بايد هر سه ماه، گزارش عملكرد خود را به كارگروه اجرايي تفاهمنامه، ارايه نمايد.
ماده11- اين تفاهمنامه بهمنزله چارچوب كلي همكاريهاي موضوع ماده1 است و تعهد مالي براي طرفهاي آن ايجاد نميكند. درخصوص جزئيات همكاريهاي متضمن تعهدات مالي، قراردادهاي جداگانه در چارچوب قوانين و مقررات حاكم منعقد ميشود.
چهارم) اصلاح يا خروج از تفاهمنامه و رفع اختلاف:
ماده12- اصلاح تفاهمنامه در چارچوب پيشنهاد ارايهشده از سوي كارگروه اجرايي تفاهمنامه و با اجماع طرفهاي امضاكننده انجام ميشود.
ماده13- خروج از تفاهمنامه از سوي هريك از طرفهاي امضاكننده، طي مكاتبهاي رسمي به ديگر طرفها اعلام ميشود؛ اين امر، موجبي بر عدم انجام قراردادهاي منعقده ميان طرفهاي تفاهمنامه نخواهد بود.
ماده 14- اختلاف در اجراي تفاهمنامه و قراردادهاي ناشي از آن، در كارگروه اجرايي تفاهمنامه رفع ميشود. در صورت باقي ماندن اختلاف، موضوع در جلسه مشترك معاونان حقوقي/ قوانين قوا بررسي و تعيين تكليف ميگردد.
اين تفاهمنامه مشتمل بر 14 ماده و يك تبصره، در تاريخ يازدهم تيرماه يكهزار و سيصد و نود و هشت به تاييد و امضاي معاونان حقوقي/ قوانين قواي سهگانه كشور رسيد.
لعيا جنيدي - معاون حقوقي رئيس جمهور
حسين ميرمحمدصادقي - معاون قوانين مجلس شوراي اسلامي
محمد مصدق - معاون حقوقي قوه قضائيه
آییننامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس و عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محلهای معین
شماره۱۰۰/۲۸۱۱۶/۹۰۰۰ ۲۷/۳/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر آییننامه شماره ۱۰۰/۲۷۸۶۳/۹۰۰۰ مورخ ۲۷/۳/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس و عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محلهای معین» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه ـ محسن محدث
شماره۱۰۰/۲ ۷۸۶۳ /۹۰۰۰ ۲۷/۳/۱۳۹۸
آییننامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس و عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محلهای معین
در اجرای ماده (۲۱۶) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و ماده (۵۴۹) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ «آییننامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس، عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محلهای معین» به شرح مواد آتی ابلاغ میگردد.
فصل اول: مواد عمومی
ماده ۱ ـ اصطلاحات و اختصارات به کار رفته در این آییننامه در معانی زیر است:
الف ـ قانون مجازات اسلامی: قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲؛
ب ـ قانون آیین دادرسی کیفری: قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲؛
پ ـ آییننامه: آییننامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس ، عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محلهای معین؛
ت ـ مجازات سالب حیات: مجازاتی که به منظور پایان دادن به حیات محکوم اعمال و اجرا میشود؛ از قبیل اعدام و قصاص نفس؛
ث ـ قصاص عضو: قطع یا جرح هر یک از اعضای بدن یا ازاله منافع آن با رعایت شرایط قانونی؛
ج ـ قطع عضو: قطع هر یک از اعضای بدن در جرایم حدی با رعایت شرایط قانونی؛
چ ـ تبعید: طرد فرد از محل زندگی خود و الزام وی به سکونت در مکان خاص در موارد مذکور در قانون؛ به نحویکه به طور مستمر تحت مراقبت باشد؛
ح ـ نفی بلد: طرد فرد از محل زندگی خود و الزام وی به سکونت در مکان خاص؛ بهنحویکه به طور مستمر تحت مراقبت بوده و مجاز به ترک محل و مراوده و معاشرت با کسی نباشد. این مجازات وفق مقررات قانونی در جرم محاربه قابل اعمال است؛
خ ـ اقامت اجباری در محل معین: الزام فرد به اقامت در محل معین در مدتی که بهموجب حکم دادگاه تعیین میشود؛
د ـ منع از اقامت در محل معین: اخراج و ممنوعیت فرد از اقامت در محل یا محلهای معین در مدتی که به موجب حکم دادگاه تعیین میشود.
آییننامه اجرایی قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران
شماره۱۰۰/۲۵۰۶۵/۹۰۰۰ ۲۰/۳/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر آییننامه اجرایی شماره ۱۰۰/۲۴۹۶۷/۹۰۰۰ مورخ ۲۰/۳/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه درخصوص «قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه ـ محسن محدث
شماره۱۰۰/۲۴۹۶۷/۹۰۰۰ ۲۰/۳/۱۳۹۸
آییننامه اجرایی قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایراندر اجرای قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۹/۸/۱۳۹۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام و به منظور افزایش اعتماد عمومی مردم به مسئولان جمهوری اسلامی ایران و ارتقاء سلامت اداری، «آییننامه اجرایی قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران»، به شرح مواد آتی است.
آییننامه اجرایی قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور
شماره۱۰۰/۲۷۰۵۴/۹۰۰۰ ۲۵/۳/۱۳۹۸
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر آییننامه اجرایی شماره ۱۰۰/۲۶۹۰۸/۹۰۰۰ مورخ ۲۵/۳/۱۳۹۸ ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور» جهت درج در روزنامه رسمی به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه ـ محسن محدث
شماره۱۰۰/۲۶۹۰۸/۹۰۰۰ ۲۵/۳/۱۳۹۸
آییننامه اجرایی قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور
در اجرای ماده ۱۴ قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، مصوب ۱۵/۷/۱۳۹۳ و بنا به پیشنهاد سازمان بازرسی کل کشور، آییننامه اجرایی این قانون به شرح مواد آتی است.
فصل اول ـ کلیات
ماده۱ـ اصطلاحات مذکور در این آییننامه در معانی زیر به کار میرود:
الف ـ قانون: قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب سال ۱۳۶۰ با آخرین اصلاحات و الحاقات بعدی؛
ب ـ آییننامه: آییننامه اجرایی قانون؛
پ ـ سازمان: سازمان بازرسی کل کشور؛
قانون ممنوعیت تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در رسانههای ارتباط جمعی داخلی و بینالمللی و فضاهای مجازی ، 1397
شماره۲۷۳۴۷/۲۹ ۹/۴/۱۳۹۷
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون ممنوعیت تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در رسانههای ارتباط جمعی داخلی و بینالمللی و فضاهای مجازی که با عنوان طرح یک فوریتی منع تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در فضاهای مجازی و شبکههای ماهوارهای به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز سهشنبه مورخ ۲۲/۳/۱۳۹۷ و تأیید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ میشود.
آییننامه شیوه تشکیل شعب تخصصی مراجع قضایی
آییننامه شیوه تشکیل شعب تخصصی مراجع قضایی
در اجرای ماده ۵۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره آن و با لحاظ ماده ۲۵ همان قانون، «آییننامه شیوه تشکیل شعب تخصصی مراجع قضایی»، به شرح ذیل است.
ماده۱ـ در هر حوزه قضایی علاوه بر مواردی که به موجب قوانین خاص تشکیل شعب اختصاصی، الزامی است. به تناسب ضرورت و امکانات، با توجه به نوع جرایم و دعاوی، شعبه یا شعبی از دادسرا و دادگاهها اختصاص داده میشود تا با رعایت صلاحیت ذاتی در موضوعات کیفری و حقوقی ذیل رسیدگی نمایند:
قانون تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف ، 1397
شماره۱۰۶۷۶۸/۵۴۲ ۵/۱۲/۱۳۹۷
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف که با عنوان طرح تمدید قانون شوراهای حل اختلاف به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز شنبه مورخ ۲۷/۱۱/۱۳۹۷ و تأیید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی
شماره۱۶۵۰۹۷ ۱۱/۱۲/۱۳۹۷
قوه قضائیه
وزارت دادگستری
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف» که در جلسه علنی روز شنبه مورخ بیست و هفتم بهمن ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱/۱۲/۱۳۹۷ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۱۰۶۷۶۸/۵۴۲ مورخ ۵/۱۲/۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ میگردد.
رئیسجمهور ـ حسن روحانی
قانون تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف
ماده واحده ـ مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حلاختلاف مصوب ۱۶/۹/۱۳۹۴ از تاریخ انقضای آن (۲۲/۱۱/۱۳۹۷) به مدت یک سال تمدید میشود.
تبصره ـ دولت و قوه قضائیه تمهیدات لازم را برای اصلاح و دائمی نمودن این قانون ظرف مدت شش ماه پس از لازمالاجراءشدن این قانون به عمل میآورند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و یک تبصره در جلسه علنی روز شنبه مورخ بیست و هفتم بهمن ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱/۱۲/۱۳۹۷ به تأیید شورای نگهبان رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی
مقالات دیگر...
- قیمت دیه کامله در ماههای غیرحرام از ابتدای سال ۱۳۹۸
- آییننامه اجرایی ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی مصوب ۱۷/۱/۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی
- قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی ، 1397
- دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه
- آییننامه اجرایی نحوه برگزاری دورههای آموزشی حین خدمت ضابطان نظامی - 1397
- قانون اصلاح قانون صدور چک
- قانون حفاظت و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی کشور
- قانون اصلاح قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان ، 1397
- قانون اصلاح قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی - 1397
- بخشنامه شماره ۱۰۰/۲۵۲۳۹/۹۰۰۰ قوه قضائیه در خصوص نحوه رسیدگی به پروندههای اخلالگران در نظام اقتصادی کشور
- قانون اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم 1397
- آیین نامه اجرایی مراقبت های الکترونیکی
- قانون حمایت از حقوق معلولان- 1397
- بخشنامه ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص «قیمت دیه کامله در ماههای غیرحرام از ابتدای سال ۱۳۹۷»
- قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور